ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала шістьох учасників акції проти відкриття ресторану KFC у Будинку профспілок

Після встановлення їхніх даних і надання пояснень усіх затриманих відпустили.

Поліція затримала шістьох учасників акції проти відкриття ресторану KFC у Будинку профспілок

Поліція затримала шістьох активістів - учасників акції протесту проти відкриття ресторану KFC (Kentucky Fried Chicken - "Смажене курча з Кентуккі") в Будинку профспілок у Києві 21 листопада.

Про це повідомляють на сайті поліції Києва.

Відзначають, що в середу ввечері, близько 22:00, до чергової частини надійшло повідомлення про те, що невідомі запалили димову шашку і розмалювали фасад будівлі, де розташована їдальня, і принесли шини.

"На місце прибули екіпажі патрульних і слідчо-оперативна група управління поліції. В результаті інциденту правоохоронці доставили в управління поліції шістьох осіб. Після встановлення їхніх особистих даних і надання пояснень усіх відпустили", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в середу, 21 листопада, в згорілому під час подій Майдану Будинку профспілок відкрили виставку музею-меморіалу "Революції гідності". Увечері того ж дня стало відомо, що в будівлі відкрили ресторан швидкого харчування мережі KFC. Це викликало обурення активістів, які влаштували біля закладу акцію протесту.

Після того, як протестувальники запалили піротехніку і розписали стіни біля ресторану, поліція почала їх затримувати. Між правоохоронцями й учасниками акції відбулися сутички. Силовики застосували кийки і газ.

Як відомо, вперше скандал навколо відкриття ресторану в будівлі Будинку профспілок розгорівся в листопаді 2015 року. Низка політиків скористалася ситуацією, щоб попіаритися напередодні місцевих виборів. У результаті комунальники демонтували вивіску ресторану L'Kafa. Втім пізніше кафе знову запрацювало, вже під назвою "Кафе на Майдані". Вивіску цього закладу комунальники знову демонтували.

У квітні 2016 року в Будинку профспілок відкрили заклад "Каратель". Він пропрацював два місяці.

Будинок профспілок збудовано наприкінці 1970-х років. Його особливістю є інформаційне табло на 24-метровій висоті. Під час сутичок на Майдані Незалежності на початку 2014 року Будинок профспілок серйозно вигорів. Відтоді будівлю закрили тканиною, поки там тривали будівельні роботи.

Повідомляли, що в оновленому приміщенні не буде ніяких розважальних центрів, кафе чи інших закладів. Після завершення реконструкції в Будинку профспілок також буде виділено площу для музею Революції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram