ГоловнаСуспільствоЖиття

Музей-меморіал "Революції гідності" відкриє виставку у Будинку профспілок 21 листопада

Музей-меморіал "Революції гідності" відкриє виставку у Будинку профспілок 21 листопада
Фото: Александр Рудоманов

Державна установа "Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні - Музей Революції гідності" відкриє виставкове приміщення у Будинку профспілок 21 листопада.

Про це на прес-конференції повідомив голова Ініціативної групи постраждалих/поранених на Майдані Незалежності Павло Сидоренко.

"О другій годині у Будинку профспілок, який став символом Революції гідності і обгорів до щенту, буде відкрито 150 кв м інформаційно-виставкового простору Майдану", - сказав він.

21 листопада біля Хреста пам'яті на алеї Героїв Небесної сотні відбудеться молебень.

Також у Київській міській державній адміністрації пройде виставка фотографа, учасника подій Євромайдану Олександра Тимошенка, а о 17:00 пройде толока на алеї Героїв Небесної сотні.

Глава Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович повідомив, що до 5-ї річниці Євромайдану в "Українському домі" о 17:30 відбудеться концерт "Шлях гідності" і виставка "Революціонуймо" у Мистецькому Арсеналі, яка триватиме до 17 січня 2019 року.

Міністр культури Євген Нищук додав, що у Верховній Раді відбудеться виставка "Майдан. Деталі".

Нагадаємо, відкриття музею-меморіалу "Революції гідності" відбудеться 20 лютого 2019 року.

Будинок профспілок побудували наприкінці 1970-х років. Його особливістю є інформаційне табло на 24-метровій висоті. Під час сутичок на Майдані Незалежності на початку 2014 року Будинок профспілок серйозно вигорів. Відтоді будівля закрита тканиною, у ній ведуться будівельні роботи.

В оновленому приміщенні не буде жодних розважальних центрів, кафе та інших закладів. Після реконструкції і Будинку профспілок також виділять площу для музею Революції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram