ГоловнаСуспільствоПодії

Депутат з Городенки попався на хабарі $50 тис. (оновлено)

Гроші призначалися за виділення земельної ділянки.

Депутата Городенківської міської ради підозрюють в отриманні 50 тисяч доларів за позитивне голосування питання про виділення земельної ділянки під сміттєпереробний завод.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

Суд санкціонував затримання депутата і його посередника для обрання запобіжного заходу у вигляді арешту.

Подозреваемый депутат Ярослав Парфенюк и посредник
Подозреваемый депутат Ярослав Парфенюк и посредник

Кримінальне провадження розслідують за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу - одержання неправомірної вигоди посадовою особою.

Оновлення 17:05. Згодом прес-служба поліції повідомила подробиці справи.

Підозрюваний чиновник разом із посередником, який у минулому працював у правоохоронних органах, налагодив корупційну схему вирішення земельних питань.

За інформацією правоохоронців, депутат вимагав від комерційної структури 50 тисяч доларів за винесення на розгляд сесії міськради питання і надалі ухвалення рішення про надання в оренду земельної ділянки під будівництво заводу з переробки відходів.

Представник комерційної структури мав залишити гроші в заздалегідь обумовленому місці. Щоб убезпечити себе від викриття, депутат залучив колишнього працівника правоохоронного органу як посередника і доручив йому забрати гроші.

Правоохоронці провели операцію із затримання посередника, однак він, зрозумівши, що викритий правоохоронцями, спробував наїхати на поліцейських в авто і втік з місця події. Під час втечі він викинув гроші в придорожню лісосмугу. Під час огляду пакета з грошима правоохоронці виявили відсутність 106 000 гривень від загальної суми неправомірної вигоди.

Цей факт дає підстави вважати, що посередник залишив цю суму собі для подальшої можливості переховуватися від правоохоронних органів.

Обох підозрюваних оголошено в розшук.

Поліція також опублікувала фотографії підозрюваних, судячи з яких, депутат, про якого мова, - це Ярослав Парфенюк, обраний від Радикальної партії Олега Ляшка.

Нагадаємо, 27 вересня відразу після сесії в Городенківській міськраді правоохоронці почали обшуки, що тривали всю ніч. Тоді, крім документів, у працівників міськради вилучили особисті речі та мобільні телефони. Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація, що йдеться про вимагання посадовими особами 1,4 млн гривень.

У Городенці побутові відходи планують переробляти на дизельне паливо. Міська рада в липні 2016 року виділила для будівництва сміттєпереробного підприємства 2 га землі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram