ГоловнаСуспільствоЖиття

Стан активістки Гандзюк погіршився

Друзі потерпілої просили допомогти доставити ліки через кордон.

Стан активістки Гандзюк погіршився
Фото: facebook.com/uakateryna

У радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк, на яку напали з кислотою, погіршився стан здоров'я. Про це повідомили в Facebook-співтоваристві "Хто замовив Катю Гандзюк?", яку створили друзі Катерини, активісти і журналісти.

"Любі друзі! У нас тривожні новини. У Катерини погіршився стан. Ми впевнені, що Катерина з мужністю перенесе і лікування, і післяопераційну реабілітацію, але ми змушені попросити вас допомогти в пошуку і доставці ліків в Україні", - йдеться в повідомленні.

Для Гандзюк просили передати ліки, яких немає в Україні. У співтоваристві відзначили, що кошти на них є. Пізніше в повідомленні додали, що ліки вдалося знайти за 2 години.

"Досвіду лікування опіків такого масштабу немає не тільки в нашій країні, але і в будь-яких інших державах, тому доводиться вдаватися до нових препаратів, які не встигли пройти сертифікацію в нашій країні, а тому, придбати їх можна тільки за кордоном. Ми повністю довіряємо нашим фахівцям і максимально швидко намагаємося надати все необхідне для лікування, але на цей раз терміни настільки стислі, що ми змушені звернутися до вас за допомогою", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. Поліція спочатку порушила справу про хуліганство, пізніше змінила кваліфікацію на завдання тяжких тілесних ушкоджень з метою залякування, а в підсумку розглядає цей напад як замах на вбивство.

3 серпня поліція повідомила про затримання підозрюваного в замаху Миколи Новікова, 6 серпня його заарештували, але через два тижні стало відомо, що Новіков невинний і його відпустили на свободу.

20 серпня заарештовано другого підозрюваного Віктора Горбунова.

21 серпня суд в Херсоні заарештував ще двох підозрюваних у замаху

на Гандзюк - Сергія Торбіна і Володимира Васяновича.

22 серпня ще одному підозрюваному В'ячеславу Вишневському обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

23 серпня суд заарештував на два місяці п'ятого і останнього підозрюваного в причетності до замаху на активістку - Микиту Грабчука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram