ГоловнаСуспільствоЖиття

Запорізький суд відмовився розглядати справу ОЗУ через порушення підсудності

Генеральна прокуратура подала матеріали звинувачення з порушенням Кримінально-процесуального кодексу.

Запорізький суд відмовився розглядати справу ОЗУ через порушення підсудності
Фото: npu.gov.ua

Шевченківський районний суд Запоріжжя відхилив матеріали звинувачення 9 підозрюваних у серії розбійних нападів, викрадень і бандитизмі під виглядом співробітників Національної поліції через порушення Генеральною прокуратурою правил підсудності.

Про це повідомила прес-служба Апеляційного суду Запорізької області.

Кримінальне провадження надійшло до Шевченківського райсуду з Генпрокуратури з порушенням правил підсудності, встановлених ст. 32 Кримінально-процесуального кодексу. У зв'язку з цим суд скерував матеріали до Апеляційного суду для вирішення питання про подальше спрямування до Верховного Суду з метою визначення підсудності.

Сім із дев'яти підозрюваних - мешканці Одеси. Їх підозрюють у бандитизмі, розбійних нападах, викраденнях людей та інших злочинах у Житомирській, Запорізькій та Миколаївській областях.

Нагадаємо, 13 грудня 2017 року правоохоронці затримали 9 осіб, що діють під виглядом поліцейських, за підозрою у розбійних нападах у Запоріжжі. Також правоохоронці підозрюють їх у викраденні ювелірних виробів на 15 млн гривень у Житомирській області.

Улітку цього року в Запоріжжі співробітники Служби безпеки та прокуратури затримали шістьох учасників організованого злочинного угруповання, нинішніх і колишніх поліцейських, які вчиняли розбійні напади.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram