ГоловнаСуспільствоПодії

У водія "Хаммера", який збив дитину в Києві, примусово відібрали зразки біоматеріалів (оновлено)

Раніше тести не виявили вмісту алкоголю і наркотиків в організмі підозрюваного.

У водія "Хаммера", який збив дитину в Києві, примусово відібрали зразки біоматеріалів (оновлено)
Фото: Lb.ua

Шевченківський районний суд задовольнив клопотання столичної прокуратури про примусове відібрання біологічних зразків у водія автомобіля "Хаммер", який збив насмерть дівчинку на бульварі Лесі Українки в Києві.

Про це повідомляють на сайті столичної прокуратури.

Цього ж дня (30 липня) рішення суду про примусовий відбір зразків було виконано.

У прокуратурі повідомили, що відразу після затримання Островський пройшов тест на драгер, а потім був доставлений у Київську міську наркологічну клінічну лікарню "Соціотерапія" для перевірки на стан алкогольного та наркотичного сп'яніння, де він надав зразки сечі.

"Тест на драгер, а також результати лабораторного аналізу зразків сечі не виявили вмісту алкоголю і наркотичних речовин в організмі підозрюваного. Разом з тим, оскільки водій відмовився добровільно надати інші біологічні зразки, які повинні бути в достатній кількості для здійснення порівняльного дослідження і забезпечення безсумнівності їх походження від особи підозрюваного, прокуратура звернулася до суду з клопотанням про їх примусовий відбір", - йдеться в повідомленні.

За результатами слідчої дії складено протокол, який буде долучений до матеріалів кримінального провадження.

Оновлення. Поліція встановила власника автомобіля Hummer, за кермом якого був Островський. Агентство "Українські новини" з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомляє, що автомобіль належить 32-річному Олександру Костенку. Зараз машина на штрафмайданчику.

Підозрюваний Островський визнає свою провину частково. Зокрема, він визнає, що збив дитину, але не визнає, що втік з місця ДТП і що порушив правила.

Нагадаємо, увечері 24 липня на бульварі Лесі Українки Островський на пішохідному переході збив насмерть 10-річну дівчинку. Після цього він від'їхав на декілька метрів і намагався зняти номери з автомобіля. Островського затримали поліцейські, які не помітили в нього первинних ознак алкогольного сп'яніння.

Прокуратура повідомила Островському про підозру у вчиненні ДТП, що призвела до загибелі дитини. Також вирішується питання про додаткову кваліфікацію його дій за ст. 135 КК України (залишення в небезпеці).

26 липня суд заарештував Островського на два місяці без права внесення застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram