ГоловнаСуспільствоЖиття

Суддю, яка схвалила відведення Леонтьєвої у справі Крисіна, призначили головуючою у справі

Захист Крисіна кілька місяців намагався позбутися від судді і тягнув час.

Суддю, яка схвалила відведення Леонтьєвої у справі Крисіна, призначили головуючою у справі
Фото: Макс Требухов

Суддю Ольгу Просалову, яка 26 липня задовольнила відвід судді Любові Леонтюк у справі Юрія Крисіна і Сергія Чемеса, сьогодні обрали головуючою у цій справі.

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на потерпілу у справі Світлану Кирилаш. Призначення Просалової підтвердив прокурор Олексій Донський.

Напередодні Просалова задовольнила заяву захисника Юрія Крисіна Євгена Солодка про відвід судді Любові Леонтюк, яка вела цю справу півроку і дала згоду на арешт Крисіна.

Крисін і його захисники неодноразово намагалися змінити суддю, підслідність справи, намагалися укласти угоду з прокуратурою.

26 липня Дарницький суд задовольнив заяву про відвід судді Любов Леонтюк. Оскаржити рішення не можна.

Нагадаємо, Юрій Крисін фігурує у справі про викрадення та катування майданівців у січні-лютому 2014 року. Також Крисіна три роки судили за вбивство журналіста В'ячеслава Веремія в 2014 році. У грудні 2017 року Шевченківський суд Києва дав йому 4 роки умовно. Але 13 червня Апеляційний суд скасував це рішення, змінивши вирок - 5 років в'язниці. У справі про викрадення майданівців, 16 липня Юрію Крисіну продовжили термін утримання під вартою до 13 вересня включно. Тим самим суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення. Ще один фігурант справи Сергій Чемес провину визнав і активно співпрацює зі слідством. Крисін заперечує свою провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram