ГоловнаСуспільствоВійна

У бою з ДРГ бойовиків загинули 2 українських військових, ще 2 були поранені

Противник зазнав значних утрат.

У бою з ДРГ бойовиків загинули 2 українських військових, ще 2 були поранені
Фото: dt.ua

У зоні бойових дій на Донбасі в суботу загинули двоє українських військових, ще двоє зазнали поранень.

Прес-центр штабу ООС повідомляє, що вдень, використовуючи режим припинення вогню, ворог силами диверсійно-розвідувальної групи в складі до 15 бойовиків, зробив спробу захопити позиції одного з підрозділів у районі населеного пункту Кримське.

"Але на шляху їхнім намірам стали наші захисники, які виконували завдання на спостережному посту і прийняли бій з противником, що майже вчетверо мав кількісну перевагу. Стійким утримуванням займаних позицій вони забезпечили підхід резервної групи наших підрозділів на чолі з командиром роти", - йдеться в повідомленні.

Отримавши рішучу відсіч, противник під щільним вогнем українських військових спробував піти під прикриттям своєї артилерії. Їхній відхід був відрізаний вогнем мінометного підрозділу Об'єднаних сил.

"Завдяки чітким і злагодженим діям підрозділів противник зазнав значних утрат - до 4 убитими і 6 пораненими. На жаль, у ході майже двогодинного бою, ми втратили двох синів України і ще двоє були поранені", - повідомляють у штабі.

Усього протягом поточної доби, з 7:00 до 18:00, російські окупаційні війська 4 рази порушили режим припинення вогню.

Окупанти відкривали прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по позиціях Об'єднаних сил у районах населених пунктів Кримське, Авдіївка, Павлопіль і Лебединське.

Раніше повідомлялося, що напередодні на Донбасі бойовики 34 рази відкривали вогонь за добу, один військовий загинув.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram