ГоловнаСуспільствоЖиття

Постраждалі в ДТП з Зайцевою просять МОЗ розшукати зниклого лікаря-нарколога

Олена Федірко, яка працювала з Зайцевою після ДТП, звільнилася з роботи і не приходить до суду.

Постраждалі в ДТП з Зайцевою просять МОЗ розшукати зниклого лікаря-нарколога
Фото: стопкадр трансляции

Сторона потерпілих у справі про ДТП у центрі Харкова звернулася по допомогу до міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун. Про це голова МОЗ написала на своїй сторінці в Фейсбуці.

Йдеться про лікаря-нарколога Олену Федірко, яка оглядала підозрювану у справі Олену Зайцеву відразу після ДТП. Сторона потерпілих хоче допитати Федірко в суді, але лікар не прийшла на призначене засідання, і взагалі її не можуть знайти більш ніж місяць.

"Зник один з основних свідків у справі - лікар-нарколог Олена Федірко, яка оглядала Зайцеву після наїзду на пішоходів. Тоді вона зазначила в акті, що стан Зайцевої має ознаки наркотичного сп'яніння. Далі проводили додаткові дослідження крові та сечі, які показали наявність наркотичних і психотропних речовин у сечі Зайцевої (кодеїн, фенобарбітал). Утім, щоб зробити дослідження про наявність наркотичних засобів і психотропних речовин у крові, біологічної речовини чомусь не вистачило. Сторона потерпілих хоче допитати Федірко в суді, щоб з'ясувати - яким чином проводили відбір аналізів, чому не взяли біологічну речовину в кількості необхідній для проведення дослідження, і чи достатньо наявних даних для встановлення стану обвинуваченої в ДТП", - написала Супрун.

"Лікар зникла, і нікому невідомо, де вона перебуває. У наркодиспансері, в якому вона працювала, кажуть, що жінка раптово звільнилася. Зараз її розшукує поліція", - написала в.о. міністра.

"Інша проблема - неможливо отримати висновок, чи перебувала Зайцева в період скоєння ДТП під впливом наркотичних засобів або психотропних речовин. У судовому засіданні лікар не дала однозначної відповіді на це запитання. Доручила підпорядкованій міністерству установі підготувати висновок з цього приводу", - повідомила Супрун.

Нагадаємо, про звільнення Федірко з місця роботи стало відомо після того, як вона не з'явилася на засідання суду 18 червня. Оскільки саме Федірко першою оглядала Зайцеву після ДТП, її свідчення і медичні висновки багато в чому мали вирішальне значення для розслідування справи і для громадського резонансу.

Повторна експертиза, проведена через кілька місяців після аварії, не виявила в крові Зайцевої слідів опіатів - як з'ясувалося, біологічних зразків, узятих у жовтні, виявилося недостатньо для повноцінної перевірки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram