ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Діти у таборі "Яструбок" заразилися дизентерією Зонне, - МОЗ

Збудником отруєння стали шигели дизентерії Зонне, що передаються фекально-оральним шляхом.

Діти у таборі "Яструбок" заразилися дизентерією Зонне, - МОЗ
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Лабораторний центр в Донецькій області встановив причину кишкової інфекції в дитячому таборі "Яструбок". У 18 з 94 хворих підтвердили діагноз "гостра дизентерія Зонне", повідомляє прес-служба МОЗ.

Дизентерія - це інфекційне захворювання, що характеризується ураженням шлунково-кишкового тракту, зокрема товстої кишки. Збудники потрапляють в організм людини із фекалій хворого через слизову, тобто шляхом "хвороби немитих рук".

Станом на 10:00 19 липня з ознаками гострої кишкової інфекції госпіталізовано 94 людини. Епідрозслідування встановило, що перший випадок захворювання зафіксували 15 липня у працівника харчоблоку, наступні випадки захворювання почали реєструвати 16 і 17 липня серед дітей всіх загонів табору.

Хворі перебувають під постійним контролем і отримують необхідне лікування, наразі їхній стан задовільний.

Нагадаємо, Слов'янська місцева прокуратура розслідує отруєння в "Яструбкц" за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь) КК України.

Донецька військово-цивільна адміністрація припинила роботу табору до з'ясування всіх обставин. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив профільним міністерствам і відомствам вжити заходів за фактом масового отруєння дітей і перевірити інші дитячі заклади України. Згідно із заявою в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, Держпродспоживслужба зробить частішими перевірки дитячих таборів після інциденту з масовим отруєнням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram