ГоловнаСуспільствоЖиття

Три головні міфи про вейпінг

Три головні міфи про вейпінг

Популярність електронних сигарет зростає, але сам вейпінг все ще для багатьох залишається таємницею. Плюс до таємниці постійно додаються кричущі заголовки нових досліджень і новин в ЗМІ. Страх народжується через неуцтво, і ЗМІ підживлюють його, граючи на страхах людей.

Добрий вейп не може становити потенційної небезпеки за визначенням. Е-сигарета — просто електронний пристрій, який складається з акумулятора і випарника. Сучасні пристрої оснащені безпекою від короткого замикання, перезаряду, випадкового натискання, а тому не є вибухонебезпечними.

Рідина ж складається всього з 3-х компонентів: пропіленгліколь, гліцерин та ароматизатори. Поки вченими точно доведено тільки, що шкода від пари можлива, тільки якщо парити на дуже високих температурах. Але ж цього можна і не робити: смак гіршим не буде, а пари залишиться так само багато.

Але якщо просто потенційна небезпека від вейпінгу — це нудно, то ось три цікавіші міфи про шкоду рідин для електронних сигарет і самі пристрої.

1. Якщо довго парити, випадуть зуби. Відомо, що у курців, які довго курять, жовті зуби. А що з електронними сигаретами? Вейпінг не призводить до випадання зубів. Найгірше, що він може зробити — викликати рецесію ясен.

2. Що буде, якщо випити рідину для вейпінгу? В інтернеті часто можна прочитати новини про те, що хтось випив рідину (найчастіше діти). Вона смачно пахне, солодка на смак і часто на етикетках зображені смачні торти, печиво, морозиво. Результат від випитого флакона буде залежати від наявності нікотину. Якщо попався флакон з нікотином, від передозування (а досить і 50-60 мг) можна померти. В іншому ж разі настане інтоксикація або просто отруєння. Але це якщо випити цілий флакон. Від того, що хтось просто спробував краплю рідини на смак, точно нічого не буде.

3. Вейпінг викликає рак і порушує ДНК. У результаті проведення одного з досліджень було отримано неймовірний результат — паріння призводить до порушення ДНК. Проте як це конкретно відбувається і що є причиною подібних змін (е-рідина чи інші чинники) не описано. Подібні експерименти не можна вважати надійними, так як будуються вони на припущеннях, а не на точних фактах. Те ж саме про появу ракових клітин внаслідок паріння.

Звичайно, не можна стверджувати, що паріння повністю безпечне, але ніяких доказів і статистик того, що воно може викликати рак, також немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram