ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 21 раз відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі

Поранено одного військовослужбовця, загиблих немає.

За добу бойовики 21 раз відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 21 раз обстріляли позиції Збройних сил України, застосовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил у Фейсбуці.

"Російські окупаційні війська, нехтуючи рішенням Тристоронньої контактної групи про встановлення так званого "хлібного перемир'я", продовжували активність практично по всій лінії зіткнення. Ворог вів вогонь із застосуванням переважно гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Заборонену мінськими домовленостями зброю не використовували", - йдеться в ранковому зведенні. Відзначають, що підрозділи ООС утримують займані рубежі, неухильно дотримуються режиму припинення вогню і не піддаються на провокації.

"Разом з тим, військовослужбовці, які безпосередньо ведуть оборонні бої на передньому краї, мають право відкривати вогонь за рішенням того командира підрозділу (від наглядового поста взводу і вище), по якому супротивник застосовує зброю або здійснює наступ. Усі рішення з приводу адекватної відповіді приймаються на місці", - наголошується в повідомленні.

На Луганському напрямку неспокійно було в районі населених пунктів Кримське і Причепилівка, де бойовики застосовували автоматичні гранатомети і стрілецьку зброю.

Також терористи проявили себе в районі Світлодарської дуги. Тут позиції ЗСУ обстрілювали зі стрілецької зброї в районі Луганського і Новозванівки. Також бойовики обстріляли нові позиції на східній околиці населеного пункту Золоте-4. Однак, отримавши адекватну відповідь, обстріл було припинено.

"Наші позиції в районі населеного пункту Новолуганське окупанти обстріляли з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У результаті ворожого обстрілу один наш захисник отримав поранення", - відзначили в штабі.

На Донецькому напрямку бойовики обстріляли захисників Пісків з протитанкових гранатометів.

На Маріупольському - найбільше провокацій зафіксовано в районі Водяного, Гнутового, Широкиного, Павлополя, Чермалика та Лебединського.

Упродовж поточної доби бойовики вже тричі відкривали вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по захисниках Кримського, на Луганському напрямку, а також у районі населених пунктів Водяне і Широкине, на Маріупольському.

Нагадаємо, 27 червня Тристороння контактна група з питань Донбасу домовилася про перемир'я на час збирання урожаю - з 1 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram