ГоловнаСуспільствоПодії

У харківському метро чоловік розлив ртуть, - ДержНС

По медичну допомогу ніхто не звертався.

У харківському метро чоловік розлив ртуть, - ДержНС
Фото: Кирилл Гальченко / metro.kharkov.ua

У Харкові у підземному переході на станції метро "Перемога" чоловік розбив колбу з невідомою речовиною, після чого сам викликав рятувальників.

Про це повідомив помічник начальника Головного управління ДержНС у Харківській області Ігор Лупандін, інформує Громадське радіо.

За словами чоловіка, він виявив прозору ємність, можливо, зі ртуттю і ніс її здати в лабораторію. Попередньо кількість ртуті - до 20 грамів.

"На місце події були скеровані наші підрозділи хіміків-дозиметристів, також ще одне відділення на екоцистерні. За 40 хвилин було повністю ліквідовано забруднення навколишнього середовища і повітря в цьому закритому приміщенні. По медичну допомогу ніхто не звертався", - розповів Лупандін.

Також він зазначив, що під час події біля входу, де було розлито речовину, чергували правоохоронці і пускали людей через інший вхід.

Зараз із чоловіком спілкуються поліцейські. Офіційних повідомлень відділу комунікацій Головного управління Національної поліції у Харківській області наразі немає. Станція метро працює в штатному режимі.

Нагадаємо, у травні в підвалі житлового будинку у Вінниці виявили 8 кг ртуті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram