ГоловнаСуспільствоЖиття

Націоналісти виселили табір ромів з Голосіївського парку в Києві (оновлено)

Поліція порушила справу за статтею "хуліганство".

Націоналісти виселили табір ромів з Голосіївського парку в Києві (оновлено)
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Представники націоналістичної організації "Національні дружини" виселили табір ромів, який оселився на вулиці Палладіна в Києві.

Про це повідомляють на сайті столичної поліції.

"Учора ввечері до чергової частини надійшло повідомлення про те, що на вулиці Академіка Палладіна за автозаправкою в лісопосадці перебувають люди, які там незаконно поселилися і на зауваження не реагують, кидаються камінням. Коли на виклик прибули патрульні, вони поспілкувалися з адміністратором заправки, який повідомив, що ніяких конфліктів не було", - йдеться в повідомленні.

Однак уже сьогодні вранці правоохоронці отримали виклик від самих ромів про те, що їм загрожує небезпека.

На місце події прибули поліцейські, які виявили там стихійне поселення близько 50 осіб.

"Представники поселення попросили забезпечити правопорядок, поки вони зберуть свої речі і поїдуть додому. Тому, коли на місце приїхали близько 50 активістів, поліція не допустила ніяких порушень і конфліктів. У цей час жителі покинули тимчасове поселення, зате лісівники спільно зі співробітниками національного парку розбирають тимчасові споруди і наводять там порядок", - наголошується в повідомленні.

Представники "Нацдружин" виклали відео в Фейсбуці.

Свої дії вони назвали "суботником" і прокоментували відео, що таким чином вони "рятують Голосіївський парк від сміття". 

Оновлення. Поліція Києва порушила кримінальну справу за статтею "хуліганство" через погром представниками "Національних дружин" табору ромів у Голосіївському парку.

Як повідомляє прес-служба Нацполіції, в рамках кримінального провадження будуть встановлені і притягнуті до відповідальності всі активні учасники цієї події.

Нагадаємо, у квітні на Лисій горі в Києві розгромили табір ромів. Після публікації LB.ua відеозапису цієї події, поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії) та ч. 2 ст. 296 (хуліганство).

На записах видно, як група молодих людей, деякі з яких у балаклавах, біжать за циганами, кидають у їхній бік каміння та розпорошують сльозогінний газ.

Глава МВС Арсен Аваков назвав напад "середньовічним варварством". З вимогою розслідувати ситуацію до української влади також зверталася Міжнародна правозахисна організація Amnesty International.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram