ГоловнаСуспільствоЖиття

Під главком поліції активісти вимагають розслідувати дії ОЗГ

"Незалежно від національності злочинці повинні бути покарані".

У Києві під головним управлінням поліції проходить акція проти вибіркового правосуддя правоохоронних органів. Учасники акції вимагають, щоб злочини, зокрема дрібні, розслідували однаково ефективно незалежно від національної належності потерпілих і підозрюваних.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

"Якщо набридло чути історії, коли етнічна згуртованість і корупція української влади дозволяє як завгодно безкарно ображати простих громадян. Ми не пропонуємо легких рішень. Ми не пропонуємо швидких змін. Але пропонуємо припинити це сприймати як належне", - написав один з організаторів акції, Сергій Мазур, на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Вимагаємо розслідувати і приділити належну увагу діяльності злочинних угруповань, які систематично грабують і скоюють злочини проти киян. Крім того, вимагаємо від Міграційної служби України збільшити жорсткість перевірок для гостей з кавказьких республік Російської Федерації і країн арабського світу", - написав Мазур.

Нагадаємо, наприкінці квітня націоналістична організація С14 спалила табір ромів на Лисій горі в Києві, поліція порушила справу і почала розслідування лише після широкого розголосу і публікації відео підпалу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram