ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі з березня 2014 року загинули щонайменше 355 цивільних

Ще півтори тисячі осіб отримали поранення через міни і вибухонебезпечні залишки війни.

На Донбасі з березня 2014 року загинули щонайменше 355 цивільних
Последствия обстрела Авдеевки 23 марта 2018
Фото: ato.news\Facebook

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб заявляє, що з травня 2014 року по березень 2018 року від мін і вибухонебезпечних залишків війни на підконтрольній Україні території Донбасу загинули щонайменше 355 цивільних осіб, 1 456 - отримали поранення.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"Згідно з отриманими МТОТ даними, у Донецькій області зафіксовано 178 загиблих і 1 108 поранених, у Луганській області кількість загиблих досягла 177 осіб, поранених - 348", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві нагадали, що в Україні досі не існує єдиної офіційної статистики щодо цивільного населення, яке постраждало в результаті вибуху мін на Донбасі.

"Зусиллями МТОТ вперше з 2014 року була зібрана і систематизована інформація від усіх причетних установ та відомств, центральних і місцевих органів влади. В результаті вдалося зібрати об'єктивні факти загибелі і поранення мирних жителів від мін або вибухонебезпечних предметів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Радбез ООН обговорить ситуацію на Донбасі 29 травня

Дані не є вичерпними, оскільки враховують тільки підтверджені випадки завдання шкоди здоров'ю або життю громадян і можуть бути переглянуті у бік збільшення в разі надходження нової інформації.

Для обробки та подальшого використання цих даних у міністерстві триває робота зі створення геоінформаційної платформи з відкритим доступом, яка дасть можливість отримати всю наявну інформацію про небезпечні зони.

Нагадаємо, у квітні заступник міністра закордонних справ Василь Боднар заявляв, що 1 800 осіб постраждали від мін і вибухонебезпечних предметів з початку бойових дій на Донбасі, з них 600 осіб загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram