ГоловнаСуспільствоЖиття

Проблеми з пожежною безпекою є не тільки в ТЦ, а й житлових будинках, - ДСНС

На поточний рік заплановано 38 тис. перевірок.

Проблеми з пожежною безпекою є не тільки в ТЦ, а й житлових будинках, - ДСНС
Фото: Анна Стешенко

Проблеми з пожежною безпекою є не тільки в торгових центрах, а й житлових будинках України.

Про це на прес-конференції заявив екс-радник міністра з надзвичайних ситуацій Костянтин Гринчук, передає кореспондент LB.ua.

"Боротьба з корупцією, на жаль, призвела до того, що пожежні інспектори, по суті, були виведені зі сфери своєї відповідальності... У підсумку після скасування мораторію на перевірки в нас частіше почали горіти будівлі, труїтися люди в ресторанах і руйнуватися стіни в школах", - заявив він.

За його словами, ДСНС на цей рік запланувала 38 тис. перевірок.

"Це лише 10 перевірок на одного інспектора. І це вкрай мало. Загалом це свідчить про відсутність централізованої роботи із запобігання займанням і НС", - вважає він.

Гринчук також звернув увагу на наявність проблеми з пожежною безпекою не тільки в торгових центрах і на об'єктах комерційної власності. За його оцінками, ніхто не бореться з безвідповідальністю забудовників, які на етапі будівництва не забезпечують нормальну роботу сигналізацій і систем пожежогасіння в житлових будинках. А також можливість евакуації.

"У столиці таких житлових будинків досить багато. Тоді як забудовники мають у своєму розпорядженні всю дозвільну документацію", - додав він.

У свою чергу, архітектор Віктор Глеба погодився, що під час будівництва нових будинків часто використовуються матеріали, що порушують будь-які ДБН. Він також попередив, що, "потрапляючи в наші ТЦ, ніхто з людей не може почуватися в безпеці".

Нагадаємо, в КМДА заявили, що в разі виявлення порушення пожежної безпеки торгові центри в столиці закриватимуть через суди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram