ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Києві 20 шкіл призупинили заняття через грип

Найбільше відсутніх учнів - у Деснянському районі.

У Києві 20 шкіл призупинили заняття через грип
Фото: http://kh.vgorode.ua

У Києві призупинено навчання в 20 школах, де рівень захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) перевищив 20%. Окрім того, в 35 школах припинено навчання в окремих класах.

Про це повідомив перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Микола Поворозник.

"Таке рішення прийняли керівники навчальних закладів спільно з районними управліннями освіти. Наразі найбільша кількість відсутніх через захворюваність на грип і ГРВІ спостерігається в Деснянському (закрито 7 шкіл) та Оболонському (закрито 6 шкіл) районах. Не закрито жодного шкільного навчального закладу в Печерському і Подільському районах", - розповів Поворозник.

Він також зазначив, що в зв'язку з ростом рівня захворюваності серед дітей комісія КМДА прийняла рішення про можливість тимчасового призупинення навчального процесу - у разі відсутності 20% від загальної кількості учнів.

Навчальний процес може бути припинено як у школі загалом, так і покласово. Дошкільні навчальні заклади не закриватимуть на карантин.

Нагадаємо, в школах Запоріжжя з 7 лютого призупинили заняття через збільшення кількості хворих на грип. У Дніпропетровській області більш ніж 30 тис. школярів пішли на вимушені канікули. З 5 лютого на карантин закрили всі школи в Миколаєві. У Житомирі карантин введено з 2 по 11 лютого.

Раніше карантин через грип вводили в школах Вінниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram