ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Україна отримає партію вакцин від кору наприкінці лютого

Закупівлі проводили в терміновому режимі.

Україна отримає партію вакцин від кору наприкінці лютого
Фото: childbrand.ua

На замовлення Міністерства охорони здоров'я України ЮНІСЕФ організовує прискорену доставку вакцини від кору.

220 тис. доз бельгійської вакцини КПК виробництва GlaxoSmithKline прибудуть в Україну наприкінці лютого 2018 року і відразу будуть передані в регіони, повідомляють на сайті МОЗ.

Нову партію вакцини від кору було закуплено ЮНІСЕФ на замовлення Міністерства охорони здоров'я в рамках державної програми імунізації. ЮНІСЕФ придбав 1 097 600 додаткових доз вакцини КПК. Поставка буде здійснена в три етапи: 220 000 доз вакцини очікують наприкінці лютого, 800 тис. - наприкінці березня, 77 600 доз - наприкінці травня.

У другій половині 2018 року ЮНІСЕФ поставить ще 901 400 доз вакцини КПК.

Варто відзначити, що, за даними генерального директора "Центру громадського здоров'я МОЗ України" Володимира Курпіти, на 22 січня в Україні запаси вакцини трикомпонентної КПК (проти кору, паротиту та краснухи) становили приблизно 300 тисяч доз. Курпіта говорив, що зараз щотижня в Україні використовують близько 74 тис. доз вакцин. Агентство "РБК-Україна" підрахувало, що при такій динаміці запасу вакцин вистачить приблизно до 18 лютого.

Нагадаємо, з початку року в Україні захворіли на кір близько 3000 осіб, троє з яких померли. У 2017 році на кір захворіли 4782 людини, п'ятеро померли.

Раніше в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун говорила, що ситуація з кором в Україні "стабілізувалася в тому сенсі, що кількість хворих не зростає в рази".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram