ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Києві 13 осіб захворіли на кір за 5 днів

Усього у столиці зареєстровано 151 випадок кору, 98 хворих - діти.

У Києві 13 осіб захворіли на кір за 5 днів
Фото: facebook/Mykola Povoroznyk

Від початку лютого в Києві захворіли на кір 13 осіб.

Про це повідомив директор міського лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я Сергій Чумак, передає телеканал "112 Україна".

"Кір на сьогоднішній день нарощує свої темпи, і ми щодня реєструємо практично по 2-3 випадки. Взагалі у нас зареєстровано 151 випадок, з них 98 дітей. Якщо взяти тільки лютий, то за 5 днів ми вже зареєстрували 13 випадків, 10 з них - у дітей", - повідомив Чумак.

Також він повідомив про ситуацію з грипом і ГРВІ у столиці.

"На сьогодні ми реєструємо підвищення рівня захворюваності, але до підвищеного порогу нам ще потрібно рости. Якщо взяти порівняно з минулим тижнем, минулого тижня у нас було 19656 захворювань, то цього ми спостерігаємо на 10% підвищення захворюваності", - зазначив Чумак.

За його словами, 71% хворих - діти дошкільного і шкільного віку.

"Спільно з адміністрацією доведено до відома, що, згідно з наказом МОЗ, 732 керівники установ мають право за відсутності 20% учнів у класах або в навчальному закладі з питань, що стосуються грипу та ГРВІ, вводити обмежувальні заходи", - додав Чумак.

Нагадаємо, з початку року в Україні захворіли на кір 2 933 особи, троє з яких померли. У 2017 році на кір захворіли 4 782 людини, п'ятеро померли.

Раніше в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун говорила, що ситуація з кором в Україні "стабілізувалася в тому сенсі, що число хворих не зростає в рази".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram