ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Курпіту призначено гендиректором Центру громадського здоров'я МОЗ

Він переміг на відкритому конкурсі на цю посаду в грудні минулого року.

Курпіту призначено гендиректором Центру громадського здоров'я МОЗ
Фото: www.day.kiev.ua

Володимира Курпіту призначено генеральним директором Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я.

Відповідний наказ підписано сьогодні, 2 лютого, повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров'я.

"Основними напрямками роботи, які розвиватиме новий гендиректор Центру, стануть надання технічної експертизи, розвиток системи епіднагляду та стратегічних інформаційних систем, впровадження результатів досліджень у політики і практики, розвиток кадрового потенціалу системи громадського здоров'я, зміцнення лабораторних мереж, підвищення готовності та реагування на надзвичайні ситуації, проведення моніторингу та оцінки, підтримка партнерства з міжнародними організаціями тощо", - йдеться в повідомленні.

5 грудня минулого року комісія МОЗ одностайно визнала Курпіту переможцем відкритого відбору кандидатів на посаду головного директора Центру. Він був призначений на посаду тільки зараз, оскільки так багато часу зайняла спецперевірка, пояснили LB.ua в МОЗ

Володимир Курпіта - військовий лікар, має спеціалізацію з інфекційних хвороб і багаторічний досвід роботи у сфері охорони здоров'я, в тому числі управлінський. Кандидат медичних наук. У 1996-2005 роках працював лікарем у Головному військовому клінічному госпіталі Міноборони. У 2005-2008 роках був медичним спеціалістом з ВІЛ/СНІД/ІПСШ Бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні.

У 2014 році очолював Держслужбу з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та іншим соціально небезпечним захворюванням.

До призначення гендиректором Центру громадського здоров'я Курпіта працював виконавчим директором ВБО "Всеукраїнська мережа ЛЖВ".

Нагадаємо, у попереднього директора центру Наталії Низової в листопаді 2017 року закінчився контракт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram