ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні запустять гарячу лінію для запобігання самогубствам

Україна є однією з 25 країн світу з найвищими показниками суїцидів.

В Україні запустять гарячу лінію для запобігання самогубствам
Фото: abcnews.go.com

Міністерство охорони здоров'я в партнерстві з громадськими організаціями, що працюють у сфері психічного здоров'я, ініціює проект "Лінія життя. Україна". Його суть - створення національної телефонної гарячої лінії для емоційної підтримки українців і запобігання самогубствам.

Як зазначено на сайті МОЗ, Україна є однією з 25 країн світу з найвищими показниками суїцидів. Військовий конфлікт на сході країни посилює емоційну кризу.

Очолив проект українець за походженням Піт Шмігель, міжнародний експерт і колишній генеральний директор громадської організації LifelineAustralia - гарячої лінії, яка щорічно надавала моральну підтримку більш ніж 1 млн австралійців.

При запуску проекту планують перейняти найкращі світові практики організації подібної гарячої лінії: робота в режимі 24/7/365 (24 години на добу, 7 днів на тиждень, 365 днів на рік), безкоштовні дзвінки, анонімність, максимальна емпатія до клієнта, ґрунтовне навчання персоналу і створення єдиної національної системи з одним контактним номером.

Зараз учасники проекту розробляють оперативний план і співпрацюють з міжнародними донорськими організаціями щодо можливих форм підтримки.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомляв, що станом на початок червня 2017 року було зареєстровано 500 випадків самогубств учасників антитерористичної операції після повернення із зони бойових дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram