ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Запоріжжі школи закрили на карантин

Кількість хворих на ГРВІ та грип продовжує збільшуватися.

У Запоріжжі школи закрили на карантин
Фото: zn.ua

Мер Запоріжжя Володимир Буряк підписав розпорядження, згідно з яким у школах і позашкільних установах міста з 7 лютого оголошено карантин.

Про це повідомляють на сайті мерії.

Відзначають, що кількість хворих на ГРВІ та грип продовжує збільшуватися. І хоча епідемічний поріг серед запорізьких школярів поки що не перевищено, зростання захворюваності триває. У зв'язку з цим заняття припинено до особливого розпорядження.

"Ми могли б ще продовжити навчальний процес, адже епідпоріг ще не перевищено. Однак я вважаю це неправильним, адже це призведе лише до подальшого зростання захворюваності серед дітей. Після консультацій із медиками я прийняв рішення призупинити з 7 лютого навчальний процес у школах", - зазначив Буряк.

Він також наголосив, що в дитячих садках, які продовжать роботу, повинні виконувати всі передбачені протиепідемічні заходи.

Нагадаємо, в Дніпропетровській області понад 30 тис. школярів пішли на вимушені канікули через грип. У Миколаєві з 5 лютого всі школи закрили на карантин. У Житомирі через збільшення числа хворих на грип і ГРВІ карантин введено з 2 по 11 лютого. Раніше карантин через грип вводили в школах Вінниці, до 6 лютого.

У Києві повністю на карантин закрили три школи, ще в декількох навчальних закладах карантин введено покласово.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram