ГоловнаСуспільствоВійна

Vodafone почав ремонт мережі в окупованому Донбасі

За сприяння ОБСЄ вогонь припинено на два дні.

Vodafone почав ремонт мережі в окупованому Донбасі
Фото: tsn.ua

Ремонтні бригади почали роботи з усунення пошкодження волоконно-оптичного кабелю на непідконтрольній Україні території Луганської та Донецької областей.

Про це повідомляє прес-служба оператора мобільного зв'язку Vodafone.

"Ремонтні роботи з усунення пошкоджень волоконно-оптичного кабелю почалися і триватимуть завтра. Про відновлення зв'язку проінформуємо додатково", - йдеться в повідомленні.

За сприяння ОБСЄ для проведення ремонтних робіт вогонь припинено на два дні, повідомив на засіданні Комітет ВРУ з прав людини директор з корпоративного управління і контролю ПрАТ "ПФ УКРАЇНА" (Vodafone) Олег Проживальський.

Нагадаємо, зв'язок зник в середині дня 11 січня. Виявилося, що пошкоджено магістральний оптоволоконний кабель "Vodafone-Україна" в районі підконтрольної "ДНР" Оленівки. Компанія висловила готовність провести ремонт, але зажадала забезпечення безпеки.

Українська сторона станом на 16 січня виконала всі процедурні кроки щодо забезпечення початку робіт для відновлення працездатності пошкодженого обладнання мобільного оператора "Vodafone-Україна" і надала необхідні гарантії безпеки їх проведення. НЗФ ОРДО безпеку ремонту мобільної мережі не надали.

"Vodafone-Україна" - єдиний український мобільний оператор, який працював на окупованих територіях. Створений у "ДНР" "власний оператор" "Фенікс" після пошкодження мережі "Vodafone-Україна" працює з перебоями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram