ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму затримали українця за "наругу над прапором і гербом РФ"

Як саме відбулася наруга, не уточнюють.

У Криму затримали українця за "наругу над прапором і гербом РФ"
Архив
Фото: vesti.ru

Російські силовики в анексованому Криму затримали громадянина України, якого звинувачують у нарузі над державним гербом і прапором Росії.

Про це повідомляє РИА Новости.

Відзначають, що чоловік перебував у федеральному розшуку. Його затримали на автомобільному пункті пропуску "Армянськ" наприкінці грудня.

"Під час перевірки документів з'ясувалося, що з середини жовтня 35-річного громадянина України розшукує кримське управління ФСВП. Чоловікові інкримінують наругу над державним гербом і прапором Російської Федерації, йому загрожує позбавлення волі на термін до року", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що затриманого передали ініціаторам розшуку.

Як саме відбулася наруга над державними символами Росії не уточнюють.

Нагадаємо, 16 січня підконтрольний Росії Роздольненський районний суд Криму повторно засудив кримського активіста Володимира Балуха до трьох років і семи місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4,6 тис. грн).

Балух як активний прихильник української влади і Євромайдану, вивішував на своєму будинку табличку з написом "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18" і український прапор. Після цього до нього приходив голова сільради з помічниками, погрожував, що його незалежна поведінка спричинить несприятливі наслідки, включаючи "виявлення" в Балуха зброї або наркотиків, і вимагав зняти табличку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram