ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко підписав закон про захист прав дітей-сиріт

Закон передбачає грошову компенсацію сиротам на отримання житла.

Порошенко підписав закон про захист прав дітей-сиріт
Фото: пресс-служба президента

Президент України Петро Порошенко підписав указ "Про першочергові заходи щодо захисту прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа". Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

Закон спрямовано на захист особистих прав і майнових інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Крім того, документ вводить грошову компенсацію таким дітям для отримання житла та відповідні субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на виплату цих компенсацій.

Кабінету міністрів доручено передбачати у держбюджеті витрати на будівництво малих групових будинків, будинків підтриманого проживання (житлових будинків для осіб з інвалідністю, де є необхідні умови), житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла. Також уряд повинен зайнятися питаннями збільшення розмірів соціальної допомоги дітям-сиротам.

Крім цього, закон впроваджує програми підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації та сертифікації діяльності співробітників служб у справах дітей.

Нагадаємо, раніше в.о. голови МОЗ Уляна Супрун заявила, що хоче прискорити процедуру позбавлення батьківських прав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram