ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА і забудовник Сінного підписали меморандум: висотність знижено до 19 поверхів

Раніше передбачалося 22.

КМДА і забудовник Сінного підписали меморандум: висотність знижено до 19 поверхів
Фото: facebook/merkieva

КМДА в особі мера Києва Віталія Кличка і забудовник Сінного ринку компанія "Емпоріум пропертіз" в особі Олександра Перехреста підписали меморандум про зняття соціального напруження навколо забудови. Про це у фейсбуці повідомив сам Кличко.

"Місцева влада спільно з активістами змусили забудовника погодитися на компроміс і знизити поверховість будівель, які зводять по вулиці Бульварно-Кудрявській, на місці колишнього Сінного ринку. Це передбачено Меморандумом про зняття соціальної напруженості навколо будівництва комплексу будівель по вул. Бульварно-Кудрявській, 15-А в Шевченківському районі Києва. Документ передбачає, що буде понижена висотність найвищих будівель комплексу, який зводиться. В одному будинку - на 3 поверхи, і ще в двох будинках на 1 поверх від запроектованого. Таким чином в комплексі не буде будівель вище 19 поверхів", - заявив він.

Виконання цих домовленостей, як зазначено в меморандумі, контролюватимуть представники громадськості.

"Нарешті досягнуто компромісу, на якому наполягала громадськість, активісти і місцеві влади. Ми довго вели переговори, переконували в необхідності прислухатися до думки громади, щоб зняти соціальну напругу навколо цього будівництва. І я сподіваюся, що домовленості будуть виконані", - зазначив після підписання документа мер Києва.

Нагадаємо, на місці Сінного ринку заплановано побудувати 14 будинків площею 113 тис. квадратних метрів. Висота будівель, згідно з проектом, - від шести до 22 поверхів. Навколо земельної ділянки, яку планують забудувати, розташовано 9 пам'яток місцевого значення і 28 об'єктів культурної спадщини. На деяких із цих будівель після початку будівництва з'явилися тріщини.

Активісти наполягають на тому, щоб щільність і висотність забудови було знижено, однак забудовник відмовився йти на компроміс. При цьому під час видачі дозвільних документів і ведення будівництва активісти виявили значні порушення.

У вересні стало відомо, що комунальне підприємство "Київблагоустрій" не видавало забудовнику Сінного ринку компанії "Емпоріум пропертіз" дозволу на встановлення будівельного паркану, без якого не можна вести роботи на ділянці. Активісти "Національного корпусу" в листопаді знесли паркан, а інспектор "Київблагоустрою" зафіксував його відсутність, видавши розпорядження на припинення будівельних робіт до отримання дозволу на тимчасове порушення благоустрою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram