ГоловнаСуспільствоЖиття

Аеропорт "Запоріжжя" не приймає літаки через зледеніння смуги

Ожеледь також спровокувала затор на трасі Запоріжжя - Дніпро.

Аеропорт "Запоріжжя" не приймає літаки через зледеніння смуги

У Запоріжжі через сильну ожеледь утворився транспортний корок на трасі Запоріжжя - Дніпро, а Міжнародний аеропорт "Запоріжжя" не приймає літаки через зледеніння злітно-посадкової смуги.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Медики швидкої допомоги зазначають, що працюють у посиленому режимі, оскільки в травмпунктах міста утворилися черги з постраждалих на "ковзанці", на яку перетворилася більшість тротуарів.

Через різке зледеніння злітно-посадкової смуги не приймає літаки Міжнародний аеропорт "Запоріжжя". За даними керівництва аеропорту, від ранку довелося скасувати два рейси авіакомпаній Pegasus Airlines зі Стамбула і МАУ з Києва, які прямували в Запоріжжя.

На цей момент є ймовірність скасування інших авіарейсів, оскільки через ожеледицю неможливо гарантувати безпеку посадки літаків.

Крім того, скасовано міжміські автобусні рейси.

"На цей момент докладаються всі зусилля для забезпечення транспортного руху на дорозі державного значення Н-08. Особливо на відтинку траси між Запоріжжям і Дніпром. Вранці через зледеніння, спровоковане різким зниженням температури і дощем, там утворилася тягучка із сотень автомобілів. Наразі спецтехніка посипає дорожнє покриття, тому транспортний корок потроху розсмоктується", - розповіли в прес-службі Служби автомобільних доріг області.

Ситуація на інших автошляхах менш критична.

Нагадаємо, у квітні в аеропорту Запоріжжя розмокла злітно-посадкова смуга. З 26 березня аеропорт "Запоріжжя" приймав повітряні судна на ґрунтову злітно-посадкову смугу, оскільки єдина штучна ЗПС закрилася на ремонт. Протягом майже місяця аеропорт приймав літаки тільки однієї авіакомпанії - "Мотор Січ", які здатні приземлятися і злітати з ґрунтової смуги. Решта авіакомпанії були змушені тимчасово скасувати рейси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram