ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд у Криму залишив Балуха під арештом до 4 грудня

Раніше захист повідомляв про різке погіршення здоров'я активіста

Суд у Криму залишив Балуха під арештом до 4 грудня
Владимир Балух
Фото: facebook.com/crimeahrg

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму задовольнив апеляцію адвоката Володимира Балуха Тараса Омельченка на рішення Роздольненського райсуду від 24 жовтня про продовження терміну утримання в СІЗО активістові на 3 місяці. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Чинним залишається рішення Верховного суду, за яким українець залишається під арештом до 4 грудня. "Моє затримання зі самого початку більше схоже на взяття в полон", - прокоментував Балух. Підтримати його прийшов журналіст Микола Семена, обвинувачений російською владою в публічних закликах до порушення територіальної цілісності РФ.

Нагадаємо, що 10 листопада під час засідання в Роздольненському райсуді Криму Балуху стало погано, «швидка допомога» відвезла його в лікарню. Згідно з висновком лікаря, в активіста гострі болі, остеохондроз поперекової частини.

Раніше суд у Криму продовжив арешт українського активіста Володимира Балуха до 16 січня.

Володимир Балух - житель села Серебрянка Роздольненського району Криму. Після окупації півострова він публічно висловлювався про те, що включення Криму до складу Росії є незаконним. На знак протесту в березні 2014-го він вивісив державний прапор України на даху свого будинку. Після цього "влада" півострова почала переслідувати його. Згодом прапор зірвали, а його намагалися звинуватити в крадіжці запчастин від трактора Т-74 і автомобіля ВАЗ.

Пізніше співробітники російського ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Балух, виявлено 90 патронів і кілька тротилових шашок. Балуха засудили до виправних робіт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram