ГоловнаСуспільствоЖиття

КДБ Білорусі заявив, що менеджера Заводу обважнювачів Скибу затримано у справі про хабарництво на тракторному заводі

"Усього встановлено більш ніж 20 фактів корупційної діяльності посадових осіб ВАТ "Мінський тракторний завод".

КДБ Білорусі заявив, що менеджера Заводу обважнювачів Скибу затримано у справі про хабарництво на тракторному заводі
Фото: podrobnosti.ua

Комітет державної безпеки Білорусі заявив, що голову правління Заводу обважнювачів (Костянтинівка, Донецька область) Олександра Скибу затримали в рамках розслідування справи про хабарництво на Мінському тракторному заводі.

Про це повідомляють на сайті КДБ.

"КДБ Республіки Білорусь у рамках боротьби з корупцією та економічними злочинами на гарячому, під час отримання хабара в розмірі 2800 доларів США від голови правління ПАТ «Завод обважнювачів» (Україна) громадянина України Скиби О.С. затримав головного металурга ВАТ «Мінський тракторний завод» Карася А.Н. Посередником в отриманні хабара виступав син затриманого Карась А.А.", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що також задокументовано факт отримання хабара від представників комерційних структур в розмірі 1700 доларів начальником управління матеріально-технічного забезпечення ВАТ "Мінський тракторний завод" Мезгою В.Н.

"Усього встановлено більш ніж 20 фактів корупційної діяльності посадових осіб ВАТ «Мінський тракторний завод» на загальну суму понад 40 тисяч доларів США. Проти співробітників ВАТ «Мінський тракторний завод» порушено кримінальні справи за ст. 430 («Одержання хабара») КК Республіки Білорусь; проти Скиби О.С. - за ч. 2 ст. 431 («Дача хабара») КК Республіки Білорусь", - повідомили в КДБ.

Також наголошують, що всіх фігурантів корупційних схем затримано і до них застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Для подальшого провадження кримінальні справи передано у Слідчий комітет Білорусі.

Нагадаємо, 20 листопада стало відомо про затримання керівника підприємства "Завод обважнювачів". За даними ЗМІ, директор заводу 39-річний Скиба прибув до Мінська 15 листопада у відрядження на переговори з підприємством "Мінський тракторний завод", з яким в українського підприємства існує договір про постачання продукції.

Скиба вилетів з Києва до Мінська рейсом 15 листопада о 14:20 і прибув туди о 16:15 того самого дня за місцевим часом.

Назад повернутися він збирався того самого дня, проте наступного разу на зв'язок Скиба вийшов уже вранці; він подзвонив дружині з чужого білоруського номера і повідомив, що його затримали співробітники КДБ Білорусі.

Посольство України в Білорусі надіслало ноту в Міністерство закордонних справ Білорусі, щоб з'ясувати обставини затримання Скиби, який перебуває в країні з діловою метою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram