ГоловнаСвіт

В Індії звільнили українців з корабля, який перевозив зброю

Суд задовольнив апеляцію 14 громадян Естонії, 12 громадян Індії, шістьох британців і трьох українців, затриманих у жовтні 2013 року.

В Індії звільнили українців з корабля, який перевозив зброю
Фото: IRNA

Індійський суд виправдав 35 громадян Британії, Естонії, України та Індії, які займалися охороною торговельних суден від піратів і раніше засуджених до п'яти років ув'язнення кожен за незаконне носіння зброї.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Високий суд Мадраса в понеділок задовольнив апеляцію 14 громадян Естонії, 12 громадян Індії, шістьох британців і трьох українців, яких затримали ще в жовтні 2013 року, а на початку минулого року засудили до тюремного ув'язнення судом нижчої інстанції.

Всі ці люди, принаймні частина з них - колишні професійні військові, які служили на судні Seaman Guard Ohio, що належить американській компанії, і займалися супроводом торгових суден і охороною від піратів біля берегів Сомалі і в інших районах Індійського океану.

18 жовтня 2013 року Seaman Guard Ohio, згідно з матеріалами звинувачення, зайшов у територіальні води біля берегів Індії штату Таміл Наду для дозаправлення і був затриманий береговою охороною. На борту індійська влада виявила 35 одиниць вогнепальної зброї і близько 6000 патронів.

Спочатку заарештовану команду звинуватили в незаконному входженні в територіальні води, незаконному дозаправлянні і володінні незадекларованою зброєю, потім з трьох пунктів звинувачення залишили один, про зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram