ГоловнаСуспільствоЖиття

Двоє українців намагалися незаконно переправити через держкордон росіянина

На всіх трьох складено адмінпротоколи.

Двоє українців намагалися незаконно переправити через держкордон росіянина
Фото: inforesist.org

Двоє українців намагалися незаконно переправити через державний кордон громадянина Росії.

Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян, передає "112 Україна".

За його словами, росіянин насправді є уродженцем України і сам попросив своїх знайомих посприяти в нелегальному перетині кордону.

"Цей громадянин насправді є уродженцем Житомирської області, він довго працював у Росії в Тюмені і боявся повертатися в Україну легально, оскільки був заляканий, зокрема, російською пропагандою, і попросив своїх знайомих, які проживають поблизу кордону, щоб вони надали йому допомогу саме в переході кордону нелегально. Під час цієї допомоги прикордонники затримали двох громадян України, які сприяли в переміщенні цього громадянина РФ, і самого росіянина. Встановлено особи й тих, хто допомагав громадянину РФ, і його особу також встановлено", - повідомив Слободян.

На всіх трьох затриманих складено адмінпротоколи. "На цей момент стосовно цих громадян склали необхідні адміністративно-процесуальні документи, справу буде передано до суду, який вже буде обирати міру відповідальності цих громадян", - зазначив Слободян.

Нагадаємо, раніше в Білорусі прикордонники затримали двох росіян, які везли в багажнику автомобіля жінку - громадянку України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram