ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі заарештували учасників сутичок у Міському саду

18 листопада під час акції розбили голову шефу одеської поліції.

В Одесі заарештували учасників сутичок у Міському саду
Фото: facebook.com/automaidan

В Одесі 23 листопада затримали кількох учасників сутичок у Міському саду, які відбулися 18 листопада. Тоді учасники акції проти забудови парку влаштували погром, під час якого голові обласної поліції Дмитру Головіну розбили голову каменем.

"Думская" пише про затримання щонайменше трьох людей. Серед них - лідер організації "Вуличний фронт" Дем'ян Ганул. Йому оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтею 294 Кримінального кодексу (організація й участь у масових заворушеннях).

"Таймер" повідомляє, що Приморський райсуд Одеси ухвалив рішення відправити Ганула в СІЗО строком на два місяці без можливості внесення застави. Раніше його випустили на поруки в іншій справі (напад на поліцейського під час концерту Ірини Білик).

Нагадаємо, в грудні минулого року територію Літнього театру передали в оренду компанії "Солінг". Під час акції 18 листопада директор компанії намагався переконати городян, що нічого висотного в Міськсаду побудовано не буде, але переконати активістів йому не вдалося. Після невеликої бійки з поліцією натовп прорвався на територію Літнього театру, знявши металеві ворота. Шеф одеської поліції Дмитро Головін спробував втихомирити бешкетників, проте ті почали його штовхати, а співробітники поліції заступилися за начальника. Під час бійки було застосовано сльозогінний газ, Головіну розбили голову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram