ГоловнаСуспільствоЖиття

Метеорологи спрогнозували холодний, але малосніжний грудень

У найближчі дні вже вдень буде мінусова температура.

Метеорологи спрогнозували холодний, але малосніжний грудень
Фото: Макс Требухов

Український науково-дослідний метеорологічний інститут Національної академії наук прогнозує, що в грудні буде доволі холодно, але малосніжно.

Про це на прес-конференції повідомила завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Вазіра Мартазінова.

"Якщо в Україні ще в останні дні була плюсова температура вдень, то в найближчі дні вже вдень буде мінусова температура. Над Скандинавією вже формується фронтальний циклон, який пов'язаний з опадами з мокрого снігу. Цей циклон рухається на територію України", - заявила вона. Загалом середня температура в грудні буде в межах норми - мінус 3-4 градуси на більшій частині території України.

За словами метеоролога, перша декада місяця буде холодною, а в другій половині місяця очікується потепління - денні температури будуть вищими за 0 градусів. "Нічна температура наприкінці грудня, перед Новим роком, може сягати -16...-18 градусів на півночі, а новорічна температура буде вже підвищуватися - в межах 0, -4...-2 градуси", - додала вона.

Також, за її словами, дуже холодним буде початок січня, після чого знову очікується невелике потепління.

За її словами, погода в грудні буде малосніжною, з дощами і мокрим снігом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram