ГоловнаСуспільствоВійна

Хуг закликав Захарченка притягнути до відповідальності тих, хто посягає на безпеку місії ОБСЄ

Тільки за листопад кількість обмежень свободи пересування становить щонайменше 23 випадки в Донецькій області.

Хуг закликав Захарченка притягнути до відповідальності тих, хто посягає на безпеку місії ОБСЄ
Александр Хуг
Фото: Макс Требухов

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг у четвер, 23 листопада, зустрівся з ватажком "ДНР" Олександром Захарченком.

Про це повідомляє СММ ОБСЄ на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що під час зустрічі сторони обговорили безпеку спостерігачів Місії та притягнення до відповідальності тих, хто посягає на неї, а також цілісність майна СММ.

"Пан Хуг ще раз нагадав, що для СММ безпека її співробітників має першочергове значення, а тих, хто посягає на безпеку працівників Місії і цілісність її майна, необхідно притягнути до відповідальності", - йдеться в повідомленні.

За словами заступника голови СММ ОБСЄ, досі фіксуються факти обмеження пересування патрулів Місії та їх доступу до непідконтрольної Україні ділянки російсько-українського кордону.

"Він зазначив, що тільки за листопад кількість обмежень свободи пересування становить щонайменше 23 випадки у тих районах Донецької області, які не контролює уряд (без обліку інцидентів, пов'язаних з мінами/нерозірваними боєприпасами)", - наголошується в повідомленні.

Крім того, під час зустрічі обговорювалося питання недотримання бойовиками "ДНР" Мінських домовленостей. Хуг висловив стурбованість у зв'язку з обстрілами і стріляниною "поблизу об'єктів життєзабезпечення, таких як Донецька і Верхньокальміуська фільтрувальні станції". І закликав докласти спільних зусиль для збереження цілісності цих соціально важливих об'єктів інфраструктури, а також проведення розведення сил і засобів на цих ділянках.

Заступник голови Місії нагадав про те, що вона готова сприяти налагодженню діалогу на місцях для зниження напруженості та сприяння нормалізації ситуації.

Нагадаємо, 20 листопада Хуг розповів ватажкові "ДНР" Плотницькому, як бойовики перешкоджають роботі ОБСЄ в зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram