ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві "замінували" станцію метро та клуб Stereo Plaza (оновлено)

На об'єкти викликали вибухотехніків.

Увечері 23 листопада в Києві надійшли анонімні дзвінки про замінування станції метро "Васильківська" (синя гілка) і клубу Stereo Plaza, де має виступати гурт Hurts.

"Друзі, на жаль, ми були змушені вивести всіх людей із зали через надходження дзвінка про закладену в будівлі вибухівку. На місці вже працюють вибухотехніки та співробітники Національної поліції. Щойно вони закінчать обстежувати будівлю, ми почнемо запускати всіх", - повідомили у фейсбуці Stereo Plaza.

Натовп під "Стерео Плазою"
Фото: facebook.com/olizitch
Натовп під "Стерео Плазою"

Схоже за змістом повідомлення з'явилося і у фейсбуці Київського метро: "Увага! Станція "Васильківська" закрита на вхід і вихід. Анонімний дзвінок про замінування".

Оновлення. Після перевірки станцію "Васильківська" відкрили на вхід і вихід. Ніяких вибухонебезпечних предметів виявлено не було, повідомляє КП "Київський метрополітен" на своїй сторінці у Facebook.

За словами прес-секретаря столичного метрополітену Наталії Макогон, станція була закрита для пасажирів близько 40 хвилин після анонімного дзвінка про замінування, передає "112 Україна".

Макогон зазначила, що це вже 17-й дзвінок за цей рік.

"Це спричиняє значні незручності для пасажирів, але ми просимо ставитися до цього з розумінням, оскільки щоразу проводиться детальна перевірка", - підкреслила вона.

Нагадаємо, що 17 листопада в Києві прокотилася потужна хвиля хибних замінувань. Невідомі повідомили про вибухівку в низці торгово-розважальних центрів, на телеканалі ICTV, станції метро "Либідська", центральному автовокзалі та інших об'єктах.

Служба безпеки України стверджує, що більшість телефонних дзвінків про замінування надходить з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram