ГоловнаСуспільствоВійна

Контактна група з питань Донбасу 29 листопада обговорить обмін заручниками

Розглядається обмін за формулою "306 на 74".

Контактна група з питань Донбасу 29 листопада обговорить обмін заручниками
Фото: facebook/Iryna Gerashchenko

На наступному засіданні Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, яке пройде в Мінську 29 листопада, обговорюватимуть обмін заручниками.

Про це повідомила журналістам у п'ятницю представниця України в підгрупі з гуманітарних питань Ірина Геращенко.

За її словами, кількість українських заручників, які перебувають у руках бойовиків ОРДЛО, вже сягнула 162 осіб. "У нас 162 заручники перебувають на окупованих територіях. Це цивільні, це військові, це чоловіки, жінки. Серед них є журналіст, три волонтери. Це ті люди, родичі яких звернулися в Службу безпеки України", - розповіла Геращенко.

Україні відоме місцезнаходження 94 заручників, але пропозиція обміну включає не всіх. Інший представник України в цій підгрупі Віктор Медведчук напередодні заявив, що йдеться про обмін 306 на 74.

"Зараз запущена дуже серйозна робота, до якої залучені всі служби. Ми дуже сподіваємося, що до кінця року будуть позитивні новини. У нас буде дуже важлива зустріч 29 листопада в Мінську, в гуманітарній групі, де українська сторона робитиме все для того, щоб ми вийшли вже на конкретну дату звільнення", - сказала Геращенко.

Нагадаємо, що обмін полоненими між Україною і "Л/ДНР" заблоковано вже понад рік. У середині листопада з'явилася інформація, що готується обмін "306 на 74". Це питання, зокрема, обговорювали Медведчук і Путін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram