ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти відмовилося від ЗНО з російської мови

Зовнішнє незалежне тестування 2018 року відбудеться 22 травня - 14 липня. 

Міносвіти відмовилося від ЗНО з російської мови

Міністерство освіти і науки визначило перелік навчальних предметів, за якими 2018 року буде проведено зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) випускників шкіл.

Відповідний наказ підписала міністр освіти Лілія Гриневич, передає Оsvita.ua.

До переліку предметів, за якими 2018 року буде проведено ЗНО, включено 11 навчальних предметів, серед яких: тести з української мови та літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії та чотирьох іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької).

Тесту з російської мови, який випускники шкіл могли здавати з 2011 року, в переліку тестових предметів немає. 

Зовнішнє незалежне тестування 2018 року відбудеться 22 травня - 14 липня, повідомляє прес-служба Міносвіти.

Зазначається, що кожен абітурієнт матиме право скласти тести максимум з чотирьох навчальних предметів. Підсумки тестування з трьох предметів випускникам шкіл будуть зараховуватися як результати державної підсумкової атестації, пишуть "Українські новини".

Як повідомлялося, крім випускників шкіл, 2018 року зовнішнє тестування з української мови та літератури проходитимуть студенти професійно-технічних, вищих навчальних закладів, які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту. Таким учасникам результати тестування зараховуватимуться як оцінки для їхнього атестата про повну загальну середню освіту.

Також 2018 року на іспитах з іноземних мов уперше будуть тести двох рівнів складності: В1 і В2, а також вони включатимуть частину "Розуміння мови на слух": прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них. Тест рівня В2 складатимуть випускники, які хочуть зараховувати результат тестування як оцінку за державну атестацію і вивчали цю мову на профільному рівні.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що вища освіта не має бути обов'язковою для кожного. На його думку, натепер диплом не є перевагою, оскільки важливо мати знання і можливість реалізувати себе в реальному секторі.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram