ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранено п'ятьох українських військових

Обстановка в зоні АТО загострилася

За добу на Донбасі поранено п'ятьох українських військових
Фото: EPA/UPG

П'ятьох українських військовослужбовців поранено в результаті обстрілу бойовиками опорних пунктів ЗСУ в районі проведення антитерористичної операції в п'ятницю, 8 вересня.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Відзначається, що обстановка в зоні АТО загострилася.

"За минулу добу незаконні збройні формування 35 разів відкривали вогонь по опорних пунктах української армії. Всі обстріли противника характеризуються як прицільні. В результаті бойових дій 5 наших військових отримали поранення", - йдеться в повідомленні.

Після 18 години бойовики вели прицільні обстріли позицій сил АТО в основному на приморському і донецькому напрямках. Також незаконні збройні формування поодиноко застосовували міномети.

Так, ввечері бойовики двічі відкривали вогонь по позиціях ЗСУ близько Пісків. За майже двогодинний обстріл вони випустили більш як 20 мін різних калібрів. Також бойовики били з гранатометів, великокаліберних кулеметів і озброєння БМП. Крім того, в кінці доби під гранатометний вогонь кілька разів потрапили укріплення ЗСУ в Авдіївській промзоні і на шахті Бутівка. А близько 18 години в результаті обстрілу з озброєння БМП і зенітної установки українських укріплень на підступах до Семигір'я отримав поранення український військовий.

На приморському напрямку бойовики застосовували міномети калібру 82 міліметрів близько Мар'їнки, з гранатометів відкривали вогонь поблизу Староігнатівки. Стрілецьку зброю і великокаліберні кулемети противника працювали по опорних пунктах ЗСУ в околицях Лебединського та Талаківки. А близько 22 години в результаті обстрілу з гранатомета позицій сил АТО біля Водяного ще один український боєць отримав поранення.

На луганському напрямку факти застосування бойовиками гранатометів двічі зафіксовані біля Кримського і один раз - у районі Станиці Луганської.

Як повідомлялося раніше, в центрі Києва вибухнув автомобіль, загинув чеченський розвідник, який воював в АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram