ГоловнаСуспільствоПодії

Загиблий у Києві чеченець був особистим ворогом Кадирова, - СБУ

На нього полювали спецслужби РФ, було скоєно три замахи на вбивство.

На чеченського розвідника, який загинув під час вибуху в центрі Києва, давно полювали спецслужби Російської Федерації. Алі Тімаєв (нікнейм Тимур Махаурі) був особистим ворогом голови Чечні Рамзана Кадирова.

Про це йдеться в повідомленні Служби безпеки України в фейсбук.

"Всіма можливими засобами боровся з путінським режимом, був особистим ворогом Рамзана Кадирова. Постійно переслідуваний спецслужбами РФ і Чеченської Республіки. В період з 1999 по 2000 роки брав участь в бойових діях проти російських військ в Республіці Дагестан, отримав вогнепальне поранення", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в 2008 році Тімаєв брав безпосередню участь в грузино-російській війні на боці Грузії. На нього давно полювали російські спецслужби.

"Загалом на нього було скоєно три замахи на вбивство, в тому числі 8 березня 2009 року в Тбілісі шляхом підриву за допомогою СВП у під'їзді житлового будинку. Тоді Алі вдалося вижити", - повідомляють в СБУ.

Наголошується, що Алі Тімаєв підтримував дружні стосунки з бійцями, які брали участь у бойових діях в районі проведення АТО.

Як повідомлялося, в п'ятницю ввечері в центрі Києва, в районі Бессарабської площі, вибухнув автомобіль. В результаті вибуху загинув водій автомобіля - громадянин Грузії. Жінка, що перебувала в автомобілі, отримала важкі поранення - їй відірвало ногу. Третій пасажир - дитина - не постраждав.

Поліція розслідує подію як "умисне вбивство, але розслідування може бути перекваліфіковано на "терористичний акт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram