ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція розслідує загибель Тимура Махаурі як умисне вбивство

Його дружина отримала важкі поранення, а дитина не постраждала.

Поліція розслідує загибель Тимура Махаурі як умисне вбивство
Фото: Макс Требухов

Національна поліція розслідує загибель громадянина Грузії Тимура Махаурі і поранення його дружини в результаті вибуху автомобіля в центрі Києва як умисне вбивство.

За попередніми даними слідства, в п'ятницю ввечері в центрі Києва шляхом закладення вибухового пристрою підірвано автомобіль Toyota Camry з грузинською реєстрацією, в результаті чого загинув громадянин Грузії Тимур Махаурі, його дружина отримала важкі поранення, а третій пасажир - дитина, не постраждала.

Про це під час брифінгу в п'ятницю ввечері повідомив директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"В автомобілі було троє людей: це чоловік, який загинув, це жінка, яка отримала серйозні травми і зараз за її життя борються медики, і це дитина, яка вижила, і життю якої ніщо не загрожує", - розповів журналістам Шевченко.

За його словами, відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене суспільно небезпечним способом).

"За попередніми даними спрацював вибуховий пристрій, закладений в автомобілі. Потерпілий у нас громадянин іншої держави - він громадянин Грузії, його особа встановлена ... Ця особа досить відома в кримінальних колах, і його звуть Тимур Махаурі. Він громадянин Грузії, мав стійкі зв'язки з різного роду чеченськими колами", - зазначив представник МВС.

Андрій Шевченко уточнив, що жінка, яка перебувала в автомобілі, є дружиною загиблого, проте додав, що для остаточного встановлення родинних зв'язків між загиблим, жінкою і дитиною необхідно провести слідчі дії, для яких потрібен час.

За його словами, вбивство було невипадковим: хотіли вбити саме цю людину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram