ГоловнаПолітика

Наливайченко назвав ініціативу Путіна про введення миротворців пасткою

Російський агресор переодягне в "блакитні каски" власних військових.

Наливайченко назвав ініціативу Путіна про введення миротворців пасткою

Лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко вважає ініціативу Путіна про введення миротворців пасткою. В ефірі каналу "Україна" він назвав справжні причини "введення" миротворчого контингенту на Донбас.

"Ми в Україні повинні розуміти, що стоїть за цією ініціативою. А саме - чергова військова агресія. Він (Путін - ред.) переодягне військових РФ у "блакитні каски", а потім залишить їх цілком офіційно на нашій території. Щоб цього не сталося, українській владі треба діяти", - наголосив Валентин Наливайченко.

На його переконання, щоб уникнути такого сценарію, президенту Порошенку, всій владі потрібно діяти рішуче і підняти питання більш рішучої протидії російській агресії на найближчому засіданні Генасамблеї ООН в Нью-Йорку.

"Моя ініціатива така: українському керівництву треба зібрати всі докази російської агресії в Україні і надати їх до Генасамблеї, до Ради Безпеки ООН. Така ініціатива повинна виходити від України", - наголосив лідер руху "Справедливість".

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін у вівторок, 5 вересня, погодився з ідеєю введення миротворців ООН на Донбас, але заявив, що ці сили повинні бути лише на лінії розмежування і що це потрібно узгоджувати з ватажками "ЛНР" і "ДНР". Путін також повідомив, що доручив МЗС РФ внести проект резолюції щодо миротворців на Донбасі на розгляд Радбезу ООН.

Президент України Петро Порошенко, виступаючи у Верховній Раді 7 вересня, заявив, що до складу миротворчої місії не повинні входити представники "ДНР" чи "ЛНР" і Росії. Також Порошенко відмовився погоджувати параметри місії з "російськими бойовиками".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram