ГоловнаСуспільствоЖиття

Глава СБУ повідомив про затримання трьох груп російських диверсантів за останній місяць

Затримані планували вбивства політиків і громадських діячів, а також теракти.

Глава СБУ повідомив про затримання трьох груп російських диверсантів за останній місяць

Голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що за останній місяць українські спецслужби затримали три групи російських диверсантів.

Про це він заявив на брифінгу в Києві.

"У Харкові 17 липня ми затримали керівника і головного виконавця такої групи, яку підготувало Головне управління Генштабу РФ. Вони отримали завдання вбити кількох громадських і державних діячів України", - повідомив він. Для одного з убивств мали використати квадрокоптер.

Прізвищ цих діячів він не назвав.

"Наступну групу було затримано 13 липня в місті Маріуполі. Ця група планувала підірвати один з підрозділів Національної гвардії. Члени групи були затримані саме під час закладання протипіхотної міни біля цього підрозділу. Ця міна російського виробництва, ПОМ-2П1 вона називається", - заявив він.

"Ми вже повідомляли, що затримали двох диверсантів, які здійснили підрив автомобіля в місті Одеса 24 липня цього року. Того самого дня затримали того, хто підривав цей автомобіль. На виході в непідконтрольну територію був затриманий той, хто йому допомагав", - розповів Грицак.

Нагадаємо, на початку серпня одеський диверсант отримав 13 років в'язниці за виготовлення бомб. Чоловік входив до складу угруповання, знешкодженого 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram