ГоловнаСуспільствоЖиття

За півроку поліція затримала 53 злочинні угруповання, - Троян

До "п'ятірки лідерів" за встановленими ОЗУ увійшли Київ, Дніпропетровська область, Львівська, Полтавська, а також Одеська області.

За півроку поліція затримала 53 злочинні угруповання, - Троян
Фото: mvs.gov.ua

За перше півріччя співробітники Департаменту карного розшуку Національної поліції затримали 53 організовані злочинні угруповання.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян.

За його словами, це майже половина (48%) від загальних показників Нацполіції із затримання ОЗУ в першому півріччі 2017 року (109 груп загалом). У складі затриманих ОЗУ - 200 осіб, на рахунку яких близько 800 злочинів.

"Це щонайменше 800 постраждалих, які не сподобалися злочинцям, або ж просто опинилися не в той час і не в тому місці", - сказав Троян, зазначивши, що жертвами бандитів сьогодні стають не тільки заможні громадяни, а й жінки, діти і люди похилого віку.

До "п'ятірки лідерів" за встановленими ОЗУ увійшли: Київ - 9, Дніпропетровська область - 8, Львівська і Полтавська області - по 7, Одеська область - 6 груп.

Фото: mvs.gov.ua

"Серед розкритих злочинів: два умисних вбивства, 11 вимагань, 16 незаконних заволодінь транспортними засобами, 43 пограбування, 53 розбої, 125 крадіжок та 248 шахрайств", - зазначив Троян.

Заступник голови МВС також акцентував увагу на тому, що суди, приймаючи рішення про арешт злочинців, нерідко відпускають їх під підписку або домашній арешт.

"На мій погляд, і це точка зору більшості практиків, за такі види злочину треба заарештовувати і судити суворіше", - зазначив Троян. Він також повідомив, що МВС готує низку змін в КПК і КК України щодо посилення покарання за такі злочини.

Нагадаємо, раніше голова МВС Арсен Аваков оприлюднив матеріали Національної поліції про роботу за 6 місяців 2017 року, в яких йдеться про зниження злочинності в Україні від 10% до 22% - в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram