ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві судитимуть квартирних аферистів, які обдурили громадян на 40 млн гривень

Злочинці оформляли нерухомість на підставних осіб і перепродували її.

У Києві судитимуть квартирних аферистів, які обдурили громадян на 40 млн гривень
Фото: Сергей Нужненко

Прокуратура Києва скерувала суду обвинувальний акт проти двох аферистів, які під приводом продажу нежитлових приміщень і квартир заволоділи коштами громадян на суму понад 40 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті прокуратури.

"Встановлено, що злочинці на підставі підроблених документів оформляли право власності на зазначені об'єкти нерухомості. Надалі із залученням підставних осіб переважно з малозабезпечених прошарків населення і мешканців окремих районів Луганської та Донецької областей, які виступали в якості фіктивних продавців, реалізовували це майно громадянам, а отримані від продажу кошти привласнювали", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.4 ст.190 (шахрайство), ч.3, 4 ст.358 (підробка документів) завершено і справу направлено в суд для розгляду по суті.

Обвинуваченим загрожує покарання від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Матеріали стосовно ще одного фігуранта злочинної групи виділено в окреме провадження, досудове розслідування в якому ще триває.

Нагадаємо, у червні поліція затримала угруповання, яке незаконно перепродало 31 квартиру киян.

Раніше, у квітні, Генпрокуратура передала в суд справу київських "чорних ріелторів", які відшукували місцевих жителів, що зловживали алкоголем або наркотиками і не мали близьких родичів, і шляхом шантажу, погроз, побоїв примушували їх передати документи на квартири.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram