ГоловнаСуспільствоПодії

Затримано ще одного учасника заворушень 9 травня в Дніпрі

Чоловік два місяці переховувався.

Затримано ще одного учасника заворушень 9 травня в Дніпрі
Участники избиения ветеранов АТО в Днепре

Правоохоронці в п'ятницю затримали ще одного учасника масових заворушень, що відбулися 9 травня у Дніпрі.

Протягом майже двох місяців чоловік перебував у розшуку, його затримали в Синельниківському районі Дніпропетровської області, повідомляють на сайті Генпрокуратури.

Затриманому інкриміновано ч. 1 ст. 294 і ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (масові заворушення та хуліганство).

Прокуратура клопотатиме про арешт підозрюваного.

У "справі 9 травня" встановлено причетність до скоєння злочину 16 осіб, їх повідомлено про підозру. Серед них - три організатори, координатор, два "касири" і десять активних учасників масових заворушень (так звані "тітушки").

У справі проведено 38 обшуків, допитано понад 130 свідків.

Нагадаємо, в Дніпрі 9 травня під час ходи до монументу Слави представників Соціалістичної партії і партії "Опозиційний блок" між ветеранами АТО, молодими людьми спортивної зовнішності і поліцією сталися сутички. Поліція застосувала кийки, постраждали декілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала "швидка". Одна зі сутичок сталася біля пам'ятника під час проходження колони, організованої Опоблоком, на чолі якої йшов нардеп Олександр Вілкул.

Усього, за даними поліції, постраждали 14 осіб.

За подіями 9 травня в Дніпрі прокуратура розслідує кримінальні провадження за кількома статтями Кримінального кодексу України - хуліганство, масові заворушення, умисне заподіяння побоїв або заподіяння тілесного ушкодження службовій особі і перевищення повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram