ГоловнаЕкономікаФінанси

Банк "Новий" вирішив здати ліцензію

Найбільшим акціонером банку є КБ "Південне".

Банк "Новий" вирішив здати ліцензію
Фото: Google Maps

Збори акціонерів дніпровського банку "Новий" 26 червня ухвалили рішення про припинення банківської діяльності без ліквідації юридичної особи.

У зв'язку з цим з 1 серпня 2017 року всі платіжні картки, емітовані "Новим", будуть заблоковані. На сайті банку йдеться, що клієнтам варто якнайшвидше звернутися в відділення, щоб закрити карткові рахунки і отримати залишок коштів.

Банк "Новий" - невеликий банк, у нього всього чотири офіси в Дніпрі та Києві.

Станом на 1 квітня за розміром активів банк займав 58-ме місце (770,6 млн гривень) серед 90 діючих банків.

Найбільшим акціонером банку є Конструкторське бюро "Південне" ім. Янгеля з часткою 18,3297%, ще сім фізичних осіб прямо або опосередковано володіють пакетами по 9,88% -9,99%.

Його реальним власником вважається генеральний конструктор КБ "Південне" Олександр Дегтярьов.

Нагадаємо, на початку червня новою можливістю припинити банківську діяльність без ліквідації юридичної особи вирішив скористатися банк "Фінансовий партнер".

У березні Верховна Рада прийняла закон "Про спрощену процедуру реорганізації і капіталізації банків". Він скорочує процедури об'єднання і злиття банків і регулює питання припинення здійснення банківської діяльності без ліквідації юридичної особи.

У найближчі роки українські банки повинні суттєво збільшити свій статутний і регулятивний капітал. Зараз мінімальне значення становить 120 млн гривень, з липня 2017 року збільшиться до 200 млн грн, у 2018 році - до 300 млн грн, в 2019-му - до 400 млн грн, у 2020-му - до 450 млн грн.

У власників багатьох дрібних банків таких грошей немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram