ГоловнаСуспільствоЖиття

"Кримських дезертирів" Одинцова і Баранова захищатиме адвокат тольяттінських спецназівців

Група адвокатів з Одеси відмовилася захищати дезертирів через відсутність грошей на оплату їхньої роботи.

"Кримських дезертирів" Одинцова і Баранова захищатиме адвокат тольяттінських спецназівців
Максим Одинцов (слева) и Александр Баранов
Фото: radiosvoboda.org

Кримські дезертири Максим Одинцов і Олександр Баранов уклали договір з адвокатом Валентином Рибіним, який раніше захищав співробітників ГРУ Росії Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова.

Про це повідомив адвокат Одінцова за призначенням Микола Могуренко, повідомляє Крим.Реалії.

"Він має право користуватися послугами того захисника, хто йому більше підходить, якщо буденними словами говорити, хто йому більше подобається. Напевно, він (Одинцов - ред.) чув, що Рибін захищав Александрова та інших російських військовослужбовців. Він вважав, що було б непогано, якщо Рибін теж здійснював би його захист. Це його право", - сказав Могуненко.

Раніше Одинцова і Баранова захищала група адвокатів з Одеси. Однак в березні вони заявили, що виходять зі справи, оскільки у сімей обвинувачених немає грошей на оплату їхньої роботи. Після цього обидва кримчанина уклали договори з адвокатами за призначенням.

Нагадаємо, військовослужбовці Максим Одинцов і Олександр Баранов були затримані в листопаді 2016 року в результаті проведення спецоперації СБУ на адміністративному кордоні з Кримом.

Колишні молодший сержант і прапорщик, проходячи службу в одній з військових частин, дислокованих на території Автономної Республіки Крим, під час окупації півострова не виконали наказ про прибуття до нового місця служби і залишилися на окупованій території, тим самим зробивши дезертирство, в зв'язку з чим були оголошені в розшук. Надалі вони уклали контракти про проходження військової служби у ЗС РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram