ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби в зоні АТО загинув один військовослужбовець, шестеро поранені

Бойовики 18 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі.

З початку доби в зоні АТО загинув один військовослужбовець, шестеро поранені
Фото: Макс Левин

З початку доби бойовики 18 разів порушили режим припинення вогню в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. В результаті обстрілів один військовослужбовець загинув і шестеро отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Приморському напрямку бойовики найактивніше застосовували зброю в районі Широкиного і Мар'їнки. У Широкиному били зі 120-мм мінометів і двічі відкривали вогонь у бік позицій ЗСУ зі стрілецької зброї, а укріплення на підступах до Мар'їнки обстрілювали з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Під час одного з обстрілів під вогонь бойовиків також потрапили житлові квартали - в результаті поранення отримала 50-річна жінка.

На Донецькому напрямку терористи були найактивніші. Рано вранці вони обстрілювали передмістя Авдіївки зі 120- і 82-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї різних калібрів. Також з мінометів калібру 82 мм бойовики били по позиціях біля Зайцевого і Верхньоторецького. Тут же, а також неподалік Майорська та Луганського бойовики використовували гранатомети і стрілецьку зброю.

На Луганському напрямку ситуація відносно стабілізувалася, але бойовики обстріли не припинили. Вранці двічі зі 120-мм мінометів обстрілювали позиції військових неподалік Трьохізбенки, а після обіду - з ідентичних артилерійських систем обстрілювали Катеринівку. Неподалік Нижньотеплого застосовували вогнепальну зброю, а в районі Попасної відкривали вогонь зі станкового протитанкового гранатомета.

Нагадаємо, 7 червня з початку доби на Донбасі двоє українських вояків загинули, ще 11 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram