ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики руйнують будинки цивільного населення для створення фейкових "новин", - штаб

Група так званих "журналістів" нібито потрапила під артилерійський вогонь біля окупованого Фрунзе.

Бойовики руйнують будинки цивільного населення для створення фейкових "новин", - штаб
Фото: EPA/UPG

Ворог нарощує кампанію з продукування фейкових повідомлень, намагаючись приховати злочини, які бойовики сьогодні здійснили в Луганській області.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Зокрема з'явилася фальшива історія про те, як група так званих "журналістів" потрапила під артилерійський вогонь біля окупованого селища Фрунзе. Звичайно, ворожі пропагандисти забули уточнити, що артилерійський вогонь вели самі бойовики. А влаштували це дійство вони для проросійських "піарників" з метою створення потрібної телевізійної картинки і виготовлення фальшивих телевізійних "новин", - додали в штабі.

Раніше в штабі відзначали, що для створення фальшивок бойовики навмисне будуть руйнувати приватні будинки місцевих жителів. А "журналісти" будуть використовувати картинку, щоб згодом звинуватити сили АТО в порушенні досягнутих у Мінську домовленостей.

"Саме з напряму смт Фрунзе з шостої ранку почався жорсткий обстріл українських селищ. Ворог активно використовував важку артилерію калібру 152 мм і 120 мм, керовані ракетні комплекси, гранатомети СПГ-7 і АГС-17. В результаті артобстрілів були пошкоджені водогін і будинки жителів Новотошківського", - йдеться в повідомленні.

Незважаючи на хаотичні обстріли і неадекватні дії бойовиків, місцева влада розглядає можливість відправлення дітей в безпечні райони.

Нагадаємо, двоє військових загинули, 11 поранені на Донбасі з початку дня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram